Haberler

Paylaş

14.03.2024

LÖSEMİYE KARŞI VERDİĞİ MÜCADELE İLE UMUT OLAN SILA DURAN BİZİM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VAKFI İLE YENİ PROJELER GERÇEKLEŞTİRECEK

Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Hazırlık Öğrencisi Sıla Duran lösemili çocuklara umut ışığı oluyor. 11 yaşında lösemi teşhisi konan Sıla, başarılı tedavi sürecinin ardından hastalığı atlattı. Bununla yetinmeyen Sıla tedavi sürecinde verdiği mücadeleyi şimdi de farkındalık yaratmak için sürdürüyor.

Sıla Duran henüz 11 yaşındayken lösemi hastalığıyla tanıştı. Kendisine konan teşhisin ardından hemen tedavi süreci başladı. Zorlu tedavi sürecini başarıyla atlatan Sıla, hayatına kaldığı yerden geri döndü. 

Tedavide geçirdiği günleri unutmayan Sıla Duran, iyileştikten sonra kendisiyle benzer süreçleri yaşayan kardeşlerini unutmadı. Yaptığı hastane ziyaretleriyle başından geçenleri anlattı. Sıla’nın sağlıkla sonuçlanan tedavi yolculuğu, lösemiyle savaşan ailelere umut verdi. Sıla ziyaret ettiği hastanelerde bir araya geldiği çocuklarla yaptığı motivasyon konuşmaları ile onlara moral kaynağı oldu. 

Sıla Duran, öğrencisi olduğu Haliç Üniversitesi’nin kurucu vakfı olan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nda aktif olarak yer alarak kendisiyle benzer mücadeleyi veren çocuklara destek olmaya devam ediyor. Sıla, vakıfla birlikte “Bizim Çocuklar Başarır” sloganıyla ilham kayağı oluyor. Hastane ziyaretlerine devam eden Sıla, ürettiği dijital içeriklerle daha fazla insana ulaşıyor. 

“Her Sağlık Çalışanı Birer Kahraman”

Eğitimini Haliç Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Hazırlık Öğrencisi olarak sürdüren Sıla Duran sağlığına kavuşmasındaki en önemli rolün sağlık çalışanları olduğunu unutmadı. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarının önemine değinen Sıla, “Lösemi ile mücadelemde karşılaştığım zorluklara rağmen doktorlarımın ve tüm sağlık çalışanlarının empatileri ve sağladıkları destek iyileşme sürecimde kritik rol oynadı. Tüm doktorlara özverili çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Onlar birer kahraman. İnsan hayatına değer katan, umut veren ve sevgiyle herkese hizmet eden kişiler. Başta tüm süreçte yanımda olan kendi doktorum Çetin Timur olmak üzere tüm doktorların Tıp Bayramı'nı kutluyorum.” diye konuştu.

Hikayesiyle hastalıkla savaşan ailelere ilham kaynağı olan Sıla Duran, çalışmalarını sürdüreceğini ifade ederek Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı ile çok daha fazla çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nın organize edeceği programlarla İstanbul’da Tıp Fakültesi bulunan üniversitelerde Sıla Doğan ve akademisyenlerin katılacağı söyleşiler yapılması planlanıyor. 

14.03.2024

Paylaş